Deze winkel vereist dat JavaScript is ingeschakeld voor sommige functies om correct te werken.

Wat draag je nou eigenlijk? Alles over RVS en DQ-metaal

Wat draag je nou eigenlijk? Alles over RVS en DQ-metaal

Iedereen is het erover eens, sieraden van RVS of DQ-metaal zijn het helemaal! Pure verwennerij, een machtig mooi sieraad waar je heel lang plezier van gaat hebben. Maar wat houdt een sieraad van RVS of DQ-metaal nou eigelijk in? Waarom is dit zo belangrijk? Wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet!

RVS

RVS, ook wel edelstaal of chirurgisch staal genoemd, beschikt over een aantal hele fijne voordelen. Zo is RVS 100% allergie vrij en helemaal recyclebaar! RVS is mooier en sterker dan zilver, het heeft een fijnere structuur en glimt meer. Bijna niet te geloven he? RVS verkleurt en roest ook absoluut niet, zo heb je er oneindig veel plezier van.

Wat veel mensen niet weten is dat er een laagje chroom op RVS zit. Dit laagje houdt roestvorming tegen. Het is verstandig om niet te gaan zwemmen of te gaan douchen met je sieraden vanwege de chlorides (chloor). Gewoon schoon (douche) water kan echt geen kwaad, maar in doucheproducten en zwembadwater kunnen chlorides (chloor) zitten waardoor het chroomlaagje op jouw RVS beschadigd raakt. En je raadt het al, dan is je RVS niet meer beschermd tegen roesten. 

 

Wat vertellen veel webshops niet: De mooie gouden kleur van RVS wordt gemaakt met een plating, vaak een laagje echt goud. Dit is super mooi, duurzaam en zal zeker niet verkleuren maar kan wel slijten! Het is dus niet waar dat jouw goudkleurige RVS voor jaren goudkleurig blijft, langzaam zal de glimmende zilveren kleur van jouw RVS verschijnen, maar dat slijten kan echt jaren duren. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe jij met je sieraden omgaat.

DQ (Designers Quality) metaal

Voor consumenten vaak een onbekende term. Wat is DQ-metaal nou eigenlijk? Wij leggen het graag uit.

De afkorting DQ (designer quality) is een keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt.  DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit. DQ-metaal is helemaal nikkelvrij. dus geschikt voor mensen met een nikkelallergie. DQ-metaal kan veel verschillende platings krijgen, je vindt het o.a. in de kleuren goud, zilver, roségoud en brons.

De platings van DQ-metaal zijn gemaakt van echt zilver en goud en daardoor blijven ook deze metalen erg lang mooi. Maar desondanks is DQ-metaal een onedel metaal (wat RVS dus wel is) en kan onder invloeden van buitenaf verkleuren. Dit is per persoon verschillend en heeft te maken met de PH-waarde van de huid. Dit kan uiteenlopen van een week tot een jaar of bij sommige personen helemaal niet. DQ-metaal is kwetsbaarder dan RVS, maar ook een heel fijn en mooi materiaal om sieraden van te hebben.

 

Sieradenstraatje let op kwaliteit en probeert zoveel mogelijk sieraden en onderdelen van RVS en als tweede keuze DQ-metaal in te kopen. Mocht iets van RVS of DQ-metaal toch snel verkleuren, laat het ons dan weten. Is het geen RVS of DQ-metaal, dan gaat je sieraad waarschijnlijk niet langer dan een seizoen mee. Sieradenstraatje zet de materialen altijd duidelijk in de omschrijving zodat je weet wat je draagt!

 

Liefs, Sieradenstraatje

Laat een reactie achter