Deze winkel vereist dat JavaScript is ingeschakeld voor sommige functies om correct te werken.

Onderneemsters vertellen hun verhaal:

Onderneemsters vertellen hun verhaal:

Sieradenstraatje heeft een aantal onderneemsters uitgenodigd hun eigen succes-verhaal te vertellen. In deze blog ontmoeten we LIndsay, eigenaresse van Loja Joatina

Hoi Lindsay, super leuk dat je jouw verhaal wil delen met ons! Vertel eens wat over jezelf 
Hoi, ik ben Lindsay Ameerun, geboren en getogen in Purmerend. Ik werk in het HR team bij de Universiteit van Amsterdam, en werk in mijn vrije tijd aan ‘Loja Joatina’, mijn klei-sieraden webshop. Ook doe ik mijn best om mijn Instagrampagina @lojajoatina zo goed mogelijk bij te houden, en ontvang af en toe bestellingen op aanvraag

 
Wat tof! Wat doe je zoal en hoe ben je begonnen? 

Sinds november 2021 ben ik begonnen met deze nieuwe hobby, dat al snel veel meer dan dat werd. Tijdens corona werkte ik veel thuis (in het toerisme, dat plat lag op dat moment), en voelde me opgesloten. Ik ben online wat gaan scrollen, en kwam zo polymeerklei tegen. Ik bestelde van alles, en was meteen verliefd op wat voor moois je er allemaal mee kon maken! Omdat ik simpelweg ‘teveel’ maakte, besloot ik om op Etsy te kijken hoe je een eigen webshop kon oprichten, en zo is het allemaal begonnen 😊

 

 

 

Ben je onderweg naar succes valkuilen tegengekomen?
Zeker weten, ik heb veel moeten uitzoeken. Te lang je klei bakken kan zorgen voor verbanden, en de klei wordt dan te zacht. Te kort bakken heeft hetzelfde probleem. Ook heb ik in het begin veel geëxperimenteerd met verf op klei, dat toen nog erg lastig ging. Achteraf bleek ik de verkeerde verf te gebruiken. Na goed onderzoek en veel oefenen, ben ik gekomen tot waar ik nu ben, en beleef ik ontzettend veel plezier aan het maken van vooral sieraden. Hoe meer tools, hoe meer je kan uitproberen, en dat heb ik zeker gedaan

 

 

En nu ben ik wel benieuwd, hoeveel verkoop je ongeveer per maand?
De kerstmaanden zijn verreweg het beste, ik heb het idee dat de hele wereld los gaat op Etsy. Vooral bestellingen uit de Verenigde Staten en Europa gaan dan heel goed. Zo had ik vorig jaar in november en december 150 bestellingen! Normaal gedurende het jaar heb ik zo’n 40 bestellingen per maand

   

Is deze webshop jouw hoofdberoep of tweede beroep?
Mijn webshop (https://lojajoatina.etsy.com) is mijn tweede beroep, die ik in mijn vrije tijd doe, naast mijn baan bij het HR team aan de Universiteit van Amsterdam.

 

 

Kan je voor ons jouw 'klant' omschrijven?
Mijn klant is hoofdzakelijk vrouwelijk, die het leuk vindt om van ‘small businesses’ te kopen, wat ook niet te prijzig is (en gratis verzending aanbiedt). Al merk ik ook dat er veel cadeaus worden besteld, omdat mensen dit kunnen aangeven bij hun bestelling. Ik probeer mijn bestelling altijd leuk in te pakken, ongeacht het een cadeau betreft of niet; de bestelling stop ik in een organza zakje, met een leuk briefje, ingepakt in een papierenzakje met een sleutelhanger en een sticker. Wat me ook opvalt is dat er best een aantal terugkerende kopers zijn, wat natuurlijk helemaal geweldig is! 😁

 

Super bedankt voor je verhaal! Heb je eventueel nog tips voor andere ondernemende vrouwen die graag sieraden willen verkopen?
Blijven proberen en experimenteren! En oh, zeker Etsy uitproberen. Je betaalt iets aan kosten per bestelling aan Etsy, maar zonder die website zou ik niet vindbaar zijn op Google, en tussen de massa aan andere bedrijven. Ik vind het een grote uitkomst, en verkoop ook het meeste aan het buitenland! Ik denk zelfs dat minder dan 10% van mijn bestellingen uit Nederland komen

 

En natuurlijk onze favoriete vraag, wat vind jij van Sieradenstraatje? :)
Sieradenstraatje is waar het begon met groeien voor Loja Joatina. Ik heb zoveel cutters (uitdrukvormpjes) aangeschaft bij hen! Vooral de grappige/originele vormpjes vind ik leuk (en verkopen heel goed), zoals de verschillende dieren, schelpen, en fruit. Zeker een aanraders voor starters (ook omdat er goede blogs op staan over het opstarten en beginnen met polymeerklei) en eigenlijk iedereen wel 😉

Ontzettend bedankt Lindsay!

Meer van Loja Joatina zien?

Instagram Loja Joantina
Etsy Loja Joantina

Laat een reactie achter