Deze winkel vereist dat JavaScript is ingeschakeld voor sommige functies om correct te werken.

Help mijn klei blijft in mijn vormpjes plakken!

Help mijn klei blijft in mijn vormpjes plakken!

Gebeurt dit vaak bij jou?  Je bent niet de enige... Ook ik heb soms moeite met het uitsteken van onze smalle vormpjes, vooral die leuke met imprint!Gebeurt dit vaak bij jou?  Je bent niet de enige... Ook ik heb soms moeite met het uitsteken van onze smalle vormpjes, vooral die leuke met imprint!

Toch is er een manier om het toch vrij makkelijk voor elkaar te krijgen. In de volgende BLOG leg ik uit hoe ik dat zelf doe. Misschien heb je er wat aan!First of all, kijk naar je ondergrond. Kies ALTIJD  een ondergrond waar je klei goed aan kan blijven plakken. Bijvoorbeeld een acrylplaat, glasplaat, tegel of zoals ik: een grote gepolijste marmeren plaat (love it)

Haal je geconditioneerde klei door de pasta machine of rol het vlak op je ondergrond. Rol extra over je klei zodat je zeker weet dat het goed aan je ondergrond blijft plakken.
Maak een schaaltje met maïzena (corn starch) of bloem (ikzelf gebruik liever maïzena want is super makkelijk weg te vegen naderhand). Een klein laagje is voldoende want je hoeft enkel je cutter er in te dippen.

Pak je cutter en dip het een paar keer met het snijrandje in de maïzena en druk je vormpje uit zoals je gewend bent.

En voila, het is gelukt! Hoe klein en smal het vormpje ook is, dit lukt altijd! Vergeet niet dat je altijd een scherp tissue blade wil gebruiken om je vormpje los te krijgen van je ondergrond.

TIP: Veeg met een zacht penseeltje de rest van de maïzena van je projectje, dit gaat heel makkelijk!

Sieradenstraatje X

Laat een reactie achter