Deze winkel vereist dat JavaScript is ingeschakeld voor sommige functies om correct te werken.

Onderneemsters vertellen hun verhaal :  Lottertjes

Onderneemsters vertellen hun verhaal : Lottertjes

Sieradenstraatje heeft een aantal onderneemsters uitgenodigd hun eigen succes-verhaal te vertellen. In deze blog ontmoeten we Lotte, 26 jaar en eigenaresse van Lottertjes
Hoi Lotte, wat leuk dat jij jouw verhaal met ons wil delen! Vertel eens wat over jezelf?

Hoi, ik ben Lotte, een creatief dorpsmeisje van 26 dat samenwoont in een oude kroeg in Noord-Holland. Ik werk in het basisonderwijs als kleuterjuf en muziekleerkracht en werk daarnaast aan mijn 'lottertjes': lichtgewicht oorbellen van klei. Ik heb een Instagrampagina (@lottertjes) en sta regelmatig op markten. Ook ontvang ik klanten aan huis, in mijn eigen atelier.
Wat leuk allemaal, hoe ben je eigenlijk begonnen?

Ik droeg graag oorbellen, maar vond grote oorbellen vaak te zwaar. Dat moet toch anders kunnen! In m'n online zoektocht naar lichte, grote oorbellen las ik over polymeerklei. Omdat ik altijd al van knutselen hield, besloot ik een paar pakjes klei aan te schaffen. De doppen van een vulpen en lippenstift gebruikte ik als uitsteekvormpjes! Ik had al gauw de smaak te pakken en kocht toen op Sieradenstraatje m'n eerste cutters en tools. 
Inmiddels ben ik een jaar verder. Ik maak m'n oorbellen graag uniek door met bladgoud/zilver te werken, en door te 'marmeren' en kleurverloop te creëren. Daar kan ik m'n creativiteit echt in kwijt! Ben je onderweg naar succes nog valkuilen tegengekomen?

In m'n atelier heb ik een laatje met allerlei "restjes": gebakken klei in allerlei vormen en kleuren, die ik níet heb verwerkt tot een oorbel. Ik ben in het begin vaak genoeg ontevreden geweest over hoe het uit de oven kwam, of het ging "mis" met het schuren, boren of lakken. Dit brengt mij ook meteen op een tip voor andere ondernemers: oefenen, oefenen, oefenen! Blijf experimenteren. Ik heb inmiddels m'n 'lottertjes' dusdanig kunnen optimaliseren dat ik er tevreden over ben, en ik weet nu hoe ik het wil hebben. Maar dat kostte tijd, ik heb daarvoor veel geprobeerd. Tot slot een woord van dank:
Dank aan Sieradenstraatje voor de kwalitatief goede cutters en materialen die ik met veel plezier gebruik! En dank aan mijn lieve vriend die mijn ondernemerschap stimuleert.

Dankjewel Lotte voor je leuke verhaal! 

Wil je Lottertjes bekijken of volgen op instagram of ben je geïnteresseerd in haar oorbellen? Bezoek dan haar insta pagina op @Lottertjes

Laat een reactie achter