Deze winkel vereist dat JavaScript is ingeschakeld voor sommige functies om correct te werken.

Onderneemsters vertellen hun verhaal: Mevrouw Stip

Onderneemsters vertellen hun verhaal: Mevrouw Stip

Sieradenstraatje heeft een aantal onderneemsters uitgenodigd hun eigen succes-verhaal te vertellen. In deze blog ontmoeten we Jacorine, eigenaresse van: Mevrouw Stip

Wat ontzettend leuk dat jij voor ons jouw verhaal wil vertellen, vertel eens wat over jezelf
Mijn naam is Jacorine, 26 jaar oud, al bijna 2,5 jaar gelukkig getrouwd en werkzaam als secretaresse. Daarnaast run ik dus mijn eigen webshop met handgemaakte (klei) sieraden.  

Ik heb weinig rust en ben altijd wel met iets bezig. Of dat nu schoonmaken in huis is, een feestje organiseren (want ik ben echt gek op feestjes en organiseren), oppassen, bijkletsen met vriendinnen, iets voor de kerk doen of zingen, kortom: creatief en ondernemend.

Mijn tweede naam is Mevrouw Stip. Ik ben echt gek op alles wat stippen heeft. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het wel met stippen: beddengoed, theedoeken, pyjama, sokken, pennen, notitieboeken, tassen, kleding, koffer, kaarsen noem-maar-op.
Toen ik nog bij m’n ouders woonde en ik aan m’n moeder liet zien wat ik had geshopt (er zat altijd wel iets met stippen bij) kwam er steevast de opmerking ‘ohja, mevrouw stip’. 

Wat leuk, een eigen webshop! Hoe ben je precies begonnen met het verkopen van handgemaakte sieraden?
Ik maak en verkoop voornamelijk kleioorbellen maar langzamerhand komt er steeds weer wat bij.

Ik kocht sinds 2020 bij iemand anders klei oorbellen. Deze werden duurder én ik miste soms wat kleurtjes etc. en ik besloot zelf wat klei en een uitsteker te kopen. Uiteindelijk had ik best een voorraadje maar wat moet je met zoveel oorbellen, kleurtjes klei etc.

Toen ben ik de oorbellen voorzichtig gaan uitdelen aan vriendinnen en dit werd super goed ontvangen. Stiekem had ik de naam ‘mevrouw stip’ al even in gedachten en had ik ook al een instagrampagina aangemaakt.

Uiteindelijk ben ik gaan verkopen via insta en dat liep zo goed dat het soms gewoon ontzettend onoverzichtelijk was in de Instagram inbox. Daarom ben ik al vrij snel gaan nadenken over een webshop.
Ik had als doel om eerst minimaal mijn investering terug te verdienen en dan in te gaan schrijven bij de KvK. Toen ik in april op een markt stond en het zo goed liep heb ik besloten om de webshop te gaan bouwen.

Op 14 juni 2023 ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan en heb ik mijn handtekening gezet en Mevrouw Stip was echt officieel.

Wat een tof verhaal! Ben je onderweg naar succes nog enige valkuilen tegengekomen?
Soms is het zoeken naar balans. Ik kies er voor om af en toe wat te maken wanneer het mij uitkomt en vaak maak ik die oorbel niet nog een keer. Ik vind het dan lastig om iemand teleur te moeten stellen, maar om het een beetje leuk te houden moet dat wel.

In het begin maakte ik ook veel op verzoek, maar dit bracht echt veel druk met zich mee. Mensen vergissen zich echt in het werk dat er in een oorbel zit en vroegen dan soms ook na een paar dagen of ik de oorbel al klaar heb. Maar dan was de bestelde kleur bijvoorbeeld nog niet eens thuis bezorgd.
Daarom heb ik er nu voor gekozen om daar net wat meer geld voor te vragen en ook te vragen wanneer ze de oorbel nodig hebben.

Ook was ik in het begin best onzeker over de oorbellen, want waarom zouden mensen mijn oorbellen willen hebben en straks heb ik iets verkeerds gemaakt aan de oorbel en is ‘ie zo kapot etc.

Gelukkig heb ik een hele nuchtere man die mij soms even aanpakte.

Maar wel eerlijk, als een oorbel waar veel werk in zit niet verkocht wordt of een klant stuurt een berichtje dat er iets kapot gegaan is, dan baal ik daar heel erg van maar uiteindelijk is het handwerk en kunnen we het ook samen oplossen.

En wat veel mensen interessant vinden om te weten, hoeveel verkoop je ongeveer per maand?
Dat is moeilijk te zeggen. In de zomermaanden juli en augustus ben ik zelf veel minder actief op Instagram geweest en ik merk dat dat ook echt helpt aan het aantal website bezoeken. En ik denk dat mensen in de zomermaanden ook weinig online zijn en kopen.

Maar nu, richting de herfst, merk ik dat het echt weer druk(ker) is en mensen graag weer nieuwe setjes bij hun herfst/winterkleding willen.

Af en toe sta ik ook op een markt en dat tikt natuurlijk ook behoorlijk aan.

Ik denk dat de gemiddelde maandverkoop ongeveer uit komt op 50-70 bestellingen.


Is deze webshop jouw hoofdberoep of tweede beroep?

Het is een tweede beroep en eigenlijk noem ik het ook hobby.

Ik spaar van de gemaakte omzet weer door voor nieuwe producten en ik heb nog heel veel gave toekomstplannen dus ik betaal mezelf (nog) niet uit.
Als ik wil zou ik hier misschien wel mijn fulltime baan van kunnen maken, maar dat is en een hele stap én ik denk toch dat ik dit als pure hobby zie. Maar wie weet wat de toekomst nog gaat brengen!

Kan je jouw 'klant' omschrijven?
Voornamelijk vrouw tussen de 20 en 45 jaar oud denk ik.

Maar wat wel leuk was, toen ik online ging op insta kocht een vriend uit onze vriendengroep het eerste setje oorbellen; als cadeautje voor zijn vriendin.

Heb je tips voor andere ondernemende vrouwen die graag polymeerklei sieraden willen verkopen?
Gewoon gaan doen! Achteraf denk ik ‘waarom ben ik niet eerder begonnen’? Onzekerheid is echt niet nodig, als jij plezier hebt in het maken van je sieraden, waarom zou je dat niet delen met iemand anders?

Er zijn ontzettend veel webshops te vinden waar je spullen kan kopen en volg anders eerst eens een workshop (bij Sieradenstraatje bijvoorbeeld) om wat basis-skills te leren.


Ontzettend bedankt voor je mooie verhaal! Enne... wat vind jij van Sieradenstraatje
Super leuk bedrijf met ontzettend veel keuze in cutters en andere spullen. De meeste van mijn cutters komen bij Sieradenstraatje vandaan. Ook heb ik de workshop gevolgd om even wat puntjes op de i te zetten. Je mag trots zijn op je onderneming!

Dankjewel Jacorine! x

Website van Mevrouw Stip >>

Instagram van Mevrouw Stip >>

 

 

Laat een reactie achter