Deze winkel vereist dat JavaScript is ingeschakeld voor sommige functies om correct te werken.

Onderneemsters vertellen hun verhaal: Mafille

Onderneemsters vertellen hun verhaal: Mafille

Sieradenstraatje heeft een aantal onderneemsters uitgenodigd hun eigen succes-verhaal te vertellen. In deze blog ontmoeten we Katrien, eigenaresse van Mafille

Hoi Katrien, ontzettend leuk dat jij je verhaal wil vertellen! Vertel eens wat meer over jezelf
Ik ben Katrien, een creatieve duizendpoot. Ik ben mama van Fien en Marie, wat de naam Mafille gevormd heeft. Ma(rie), Fi(en) en een foute vertaling van mijn meisjes "Mes filles".

In het dagelijks leven neem ik de administratieve en logistieke kant in een middelbare school voor mijn rekening. Van opleiding ben ik kleuterleidster, dus vandaar dat ik een creatieve uitdaging wou aangaan om het administratieve een beetje te compenseren

Wat ontzettend leuk allemaal! Wat doe je zoal en hoe ben je hiermee begonnen?
Ik ben begonnen met juwelen te maken als ik in 2019 thuis zat omwille van een borstkankerbehandeling. Een reden om mijn dromen eindelijk waar te maken. Aanvankelijk maakte ik koordjuwelen, maar de vraag kwam meer en meer om ook bijhorende fijnere oorbellen te maken en ben ik beginnen experimenteren met klei. Nadien zijn enkel de oorbellen overgebleven. Ook heb ik woonaccessoires gemaakt, maar het assortiment werd te groot, waardoor ik deze nu niet meer aanbiedt. Wel heb ik sinds kort een kleine collectie kledij aangezien mensen steeds "verliefd" waren op mijn combinaties met de juwelen, waardoor ik nu een totaalplaatje kan aanbieden voor wie het wil

Dat is een aangrijpende gebeurtenis Katrien, wat mooi wat je er allemaal uitgehaald hebt. Respect! Ben je onderweg naar dit succes nog hobbels tegengekomen?
Ondernemen is zeker niet makkelijk. Zeker niet in combinatie met een hoofdjob, maar ik doe het zo graag dat ik de drukte er graag bijneem. Soms mis ik wat inspiratie, maar dan komt alles ineens terug op gang en loopt het goed. Altijd benieuwd hoe mensen aan 80 bestellingen per maand komen. Naar mijn mening geen evidentie. Sommige mensen vinden mijn juwelen te duur, maar ik maak ze liever wat exclusiever dan massaproductie om zo hogere cijfers te behalen. Mensen komen graag bij mij terug om een persoonlijk juweel (bv. voor hun huwelijk) Dat doet me heel wat. Mijn sterkte zit ook in het maken van een sieraad op bepaalde kledij. Mensen brengen vaak hun kledij binnen om hierop de juiste kleur juwelen te maken

Hoeveel verkoop jij ongeveer per maand?
Bij mij wisselt het heel erg. Soms heb ik amper bestellingen, sommige maanden (zoals de kerstperiode of voorjaar) verkopen dan weer heel goed. Ik probeer me er niet te hard op te focussen om het leuk te blijven vinden. Ik zou het jammer vinden dat ik op een dag er genoeg van heb 

Precies! Is jouw webshop jouw hoofd- of bijberoep?
De webshop is momenteel een tweede beroep. Leven kan ik er jammer genoeg nog niet van. Al zou ik het wel heel graag willen

Kan jij jouw 'klant' omschrijven?
Mijn klanten zijn vrouwen van over het hele land en tussen de 20 en 50 jaar. Al probeer ik ook heel hard in te zetten voor de tieners. Mijn dochters van 12 en 14 lopen geregeld rond met juwelen van Mafille en ook hun vrienden bestellen wel eens een setje bij mij 

Dankjewel Katrien, heb je tips voor andere ondernemende vrouwen die graag polymeerklei sieraden willen verkopen?
Maak je juwelen exclusief en doe vooral wat je graag doet! Handwerk is kunst op zich en mensen die willen kopen, komen zeker bij je terecht

Enne dan natuurlijk nog 1 vraag: Wat vind jij van Sieradenstraatje? :)
Leuke vormen en mooi aanbod! Zeker ook voor de beginnende ondernemer

Wil je Mafille bewonderen of ben je geïnteresseerd in haar producten? Bezoek dan haar instagram pagina of haar webshop eens!

 

 

 

Laat een reactie achter