Deze winkel vereist dat JavaScript is ingeschakeld voor sommige functies om correct te werken.

Onderneemsters vertellen hun verhaal: MI onlineshop

Onderneemsters vertellen hun verhaal: MI onlineshop

Sieradenstraatje heeft een aantal onderneemsters uitgenodigd hun eigen succes-verhaal te vertellen. In deze blog ontmoeten we Miranda, 26 jaar en trotse eigenaresse van MI onlineshop

Hoi Miranda, wat leuk dat jij je verhaal wil vertellen! Wat doe je zoal en hoe ben je begonnen?

Met MI onlineshop ben ik in 2019 begonnen als hobby, ik maakte stainless steel sieraden en deze verkocht ik op United Wardrobe. Hier ben ik mee begonnen omdat ik een paar weken zonder werk zat. Ik zocht een leuke hobby om mijn tijd te vullen.


Uiteindelijk vond ik het maken van sieraden zo leuk, dat ik een echte webshop wilde hebben. Wil je een fijne webshop, dan heb je ook allerlei systemen nodig. Zo is Mollie erg fijn om betalingen te kunnen ontvangen en wil je een Mollie account, dan heb je een kvk nummer nodig.


Sinds maart 2020 is MI onlineshop daarom ook officieel geworden! Inmiddels is er ook veel veranderd.
Ik vond het maken van sieraden heel leuk, maar merkte dat ik mijn creativiteit hierin niet kwijt kon. Mijn omzet was erg laag, waardoor het plezier er uiteindelijk vanaf ging. Het was creatief, maar niet hoe ik het zou willen. Ik heb van alles geprobeerd om mijn creativiteit er meer in kwijt te kunnen, maar kon op dat moment niks vinden.
In eerste instantie viel mijn oog op epoxy. Met dit vloeibare spul kon je met mallen bedels maken, maar ik was er zo onhandig mee (lees: alles zat onder en het is rot spul om weg te krijgen), dus was daar al snel klaar mee. Op Instagram zag ik polymeerklei oorbellen voorbij komen. Dit leek me erg leuk en ben me hierin gaan verdiepen. Via Sieradenstraatje heb ik toen mijn eerste cutters gekocht en polymeerklei van de action. Zo is uiteindelijk het balletje gaan rollen!

Wat een ontzettend leuk verhaal. Ben je onderweg naar succes nog valkuilen tegengekomen?

Onderweg ben ik zeker valkuilen tegengekomen. Ik dacht dat ik het wel even kon, maar het was toch een stuk moeilijk dan het leek. Moest echt mijn best doen om een mooi en uniek design te maken. In het begin deed ik ook maar wat. Ik kocht bijvoorbeeld in het begin een hele hoop witte klei (dacht ik) en dit bleek achteraf transparant te zijn. Daar kwam ik pas achter nadat alles uit de oven kwam😅.
Wat ik ook heel lastig vond, dat ik iets had gemaakt waar ik apetrots op was en het verkocht niet. Ik heb toen wel echt moeten leren mij daar niet druk over te maken en dat doe ik gelukkig ook niet meer.

De eerste zelfgemaakte epoxy en polymeerklei oorbellen van Miranda

Wij zijn best nieuwsgierig naar hoeveel je ongeveer per maand verkoopt?

Het aantal bestellingen wisselt best veel. Zo tussen de 20 en 40 bestellingen per maand. Daar zitten ook de custom orders bij en wat er soms via Instagram chat besteld wordt.

Dat loopt al lekker! Is deze webshop jouw hoofd- of tweede beroep?

De webshop is mijn tweede beroep. Ik werk daarnaast nog twee dagen bij een boekenwinkel. Officieel ben ik bloemist, maar daar doe ik nu helaas niks meer mee. Misschien dat ik het daarom zo leuk vind om oorbellen te maken met een bloemen design, haha.

Kan je jouw 'klant' omschrijven?

Dit vind ik wel een lastige vraag eigenlijk. Ik merk dat de meeste van mijn klanten gek zijn op roze. Gelukkig werk ik daar ook graag mee, dus dat klikt goed! Verder moet ik wel zeggen dat al mijn klanten super lief zijn. 80% zijn terugkerende klanten en dat vind ik toch wel een compliment. Daarnaast krijg ik vaak lieve berichtjes van ze over hun bestellingen. Het zijn stuk voor stuk lieverds!

Heb je tips voor andere ondernemende vrouwen die graag polymeerklei sieraden willen verkopen?
Sta 100% achter jouw ontwerp! Dat is toch wel het belangrijkste samen met het plezier eruit halen. Ik heb ook wel eens gehad dat ik eigenlijk niet echt tevreden was over een ontwerp, dit vond ik dan achteraf zonde van mijn tijd want deze verkocht ook niet.
En vier de kleine successen! Als je de kleine dingen viert, blijft het ook gewoon veel leuker, echt waar!

Wil je MI online shop bewonderen of ben je geïnteresseerd in haar oorbellen en sieraden? Bezoek dan haar webshop op:  MI onlineshop

Je kan haar ook volgen via haar leuke actieve instagram pagina 

Super bedankt voor je mooie en eerlijke verhaal. And last but not least: wat vind jij van Sieradenstraatje?
Sieradenstraatje is een echte topper! Ik volgde Petra al voordat ze begon met de cutters en dat ze nog sieraden maakte Ik heb nog een van haar eerste polymeerklei oorbellen gekocht. Heb ze ook nog steeds. De meeste cutters die ik heb komen denk ik wel bij Sieradenstraatje vandaan🤗!

Laat een reactie achter