Deze winkel vereist dat JavaScript is ingeschakeld voor sommige functies om correct te werken.

Maak zeeglas van polymeer klei en alcohol inkt!

Maak zeeglas van polymeer klei en alcohol inkt!

In deze tutorial leg ik stap voor stap uit hoe je met translucent polymeer klei en alcohol inkt vrolijk gekleurd zeeglas kan maken. Zeeglas is licht doorlatend en heeft een zachte kleur. Je kan er organische vormpjes voor gebruiken (met rond hoekjes), handmatig of met de bead roller kralen van rollen of balletjes klei plat drukken, voor echt zeeglas effect. laat je inspireren!

Benodigheden:

Stap 1

Rol de translucent klei gelijkmatig uit en snijd het in reepjes zodat je verschillende kleurtjes zeeglas kan maken. Druppel een aantal kleurtjes alcohol inkt op je klei (zie foto), voor sommige kleurtjes moet je iets meer druppeltjes gebruiken dan andere kleurtjes voor het gewenste effect (dat ligt aan de hoeveelheid pigment, experimenteer hiermee). Laat het even drogen om het wat makkelijker te verwerken.

Stap 2

Kneed al je stukjes tot je een egale kleur bereikt hebt. Wij gaan van sommige kleurtjes onregelmatige balletjes rollen en voor een aantal kleurtjes gebruiken we kleine organische stud cutters. Ook maken we kralen. De onregelmatige balletjes drukken we plat met een stukje acryl plaat tot een leuk stukje zeeglas. 

TIP! Mocht je stofjes op je klei krijgen dan kan je deze met een wattenstokje met alcohol zachtjes wegwrijven.

Stap 3

Als al je 'zeeglas' klaar is mag het de oven in. Translucent klei heeft de neiging door te snelle opwarming kleine gasbelletjes te ontwikkelen die een soort "moon" (kleine witte halve maandjes in je klei) effect geven in je klei na het bakken. Als je quartz steen maakt kan dit effect juist heel mooi zijn, voor zeeglas willen we dit liever niet.

Tips om dit tegen te gaan zijn bijvoorbeeld om je zeeglas tegelijkertijd met je oven op te warmen of korter te bakken op een lagere temperatuur. Wij gaan voor de eerste optie en houden de aanbevolen tijd en warmte van Cernit aan (130 graden, ongeveer 30 minuten)

 

Stap 4

Na het bakken laat je jouw creaties afkoelen en zijn ze klaar om verwerkt te worden tot mooie licht doorlatende oorbellen! Wat is het mooi dat 'zeeglas'!

Bekijk hier een korte instructie video

Laat een reactie achter